youtube18

  Συνέντευξη για την εφημερίδα «Θεσσαλία της Κυριακής» στον δημοσιογράφο Σωτήρη Λέτσιο

  • Η αντιπολίτευση με αφορμή τις αποκαλύψεις του διαλόγου του πρώην γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη κάνει λόγο για «εκλεκτικές σχέσεις της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή» μέχρι και για «ύπαρξη σχέσεων στον πυρήνα του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού…»

  Ο Πρωθυπουργός έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για αυτό το θέμα. Εμείς προχωράμε αταλάντευτα μπροστά και παραμένουμε προσανατολισμένοι στο στόχο μας, που είναι η ανάκαμψη της χώρας. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού καταφέραμε να περάσουμε τα δύσκολα και τώρα που, σιγά-σιγά αλλά σταθερά, βλέπουμε να βγαίνει η χώρα μας από το σκοτεινό τούνελ μπορούμε να ατενίζουμε, το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών, με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και σε αυτή την πορεία δεν υπάρχει γυρισμός.

  • Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είχε απώλειες τόσο για την Κυβέρνηση μετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μαξιμου Χαρακόπουλου και τη διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ του Νικήτα Κακλαμάνη αλλά δημιούργησε προβλήματα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Πιστεύετε ότι αυτός ήταν ο τελευταίος σκόπελος που είχε να ξεπεράσει η συγκυβέρνηση;

  Η χώρα μας διέρχεται μια μακρά και επώδυνη περίοδο οικονομικής κρίσης. Αυτά τα πέντε χρόνια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αναγκάστηκαν σε υπέρμετρες θυσίες και περικοπές. Οι βουλευτές των πολιτικών δυνάμεων, που στηρίξαμε την εθνική προσπάθεια για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, αναγκαστήκαμε πολλές φορές να πάρουμε δύσκολες, επώδυνες και σκληρές αποφάσεις. Είναι φυσικό και αυτονόητο σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε να υπάρχουν διαφοροποιήσεις και διαφωνίες. Τώρα, όμως, που έρχονται οι πρώτοι καρποί των θυσιών των πολιτών με την επιστροφή του κοινωνικού πλεονάσματος, τώρα που αλλάζει η πορεία της χώρας μας και επανέρχεται η ελπίδα στους πολίτες, οφείλουμε όλοι να μην θέσουμε σε κίνδυνο αυτή την πορεία για την Ελλάδα του «αύριο».

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμά τους μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων και πρόωρων εθνικών εκλογών;

  Δυστυχώς για τον τόπο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψάχνει αφορμές για να ανακόψει την πορεία ανάκαμψης της χώρας που με τόσες θυσίες έχουν καταφέρει οι πολίτες. Σας θυμίζω ότι στις αρχές του καλοκαιριού ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρευόταν και καλούσε τους πολίτες σε «θερινές εφόδους… και εξεγέρσεις…» Έπειτα αμφισβητούσε ότι θα υπάρξει πλεόνασμα και μιλούσε για νέα οριζόντια μέτρα… Τώρα, που για πρώτη φορά έχουμε πλεόνασμα, προσπαθεί να απαξιώσει τα κοινωνικά μερίσματα που θα λάβουν οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας και οι ομάδες εκείνες που αδικήθηκαν περισσότερο. Επιδίδεται σε ένα συνεχόμενο μικροκοπολιτικό καιροσκοπισμό τον οποίο οι πολίτες αποδοκιμάζουν, όπως δείχνουν άλλωστε και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Με αφορμή τη δημοσκοπική πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει την τεχνητή ένταση και θέλει να μετατρέψει τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις ευρωεκλογές σε ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα για την Κυβέρνηση.
  Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχουν τέτοια πλαστά διλήμματα. Εμείς λέμε πως ναι σίγουρα κάθε εκλογική μάχη εμπεριέχει και πολιτικά μηνύματα. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε τους υποψηφίους της με βάση το πόσο καλά μπορούν να υπηρετήσουν τη θέση στην οποία θα εκλεγούν, δηλαδή τις τοπικές κοινωνίες. Δεν υπάρχει κανένα άλλο κριτήριο. Οι στρεβλές απόψεις κάποιων οι οποίοι βλέπουν ακόμη και στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μία ευκαιρία για «τιμωρητική» ψήφο κατά της Κυβέρνησης είναι απλά ευκαιριακές και κυρίως λάθος. Σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες, που είναι το μείζον και το ζητούμενο, αλλά τις μικροκομματικές στρατηγικές.

  • Πιστεύετε ότι οι διπλές «γαλάζιες» υποψηφιότητες σε δήμους και περιφέρειες είναι αποτέλεσμα κακών εσωκομματικών χειρισμών που μπορεί να κοστίσουν στην εικόνα της Κυβέρνησης;

  Το να υπάρχουν δύο υποψηφιότητες σίγουρα δεν είναι η καλύτερη εικόνα. Από εκεί και πέρα όλοι είναι στελέχη της ΝΔ που θέλουν να δώσουν τον αγώνα τους. Χρόνια τώρα λειτουργήσαμε με την λογική των χρισμάτων. Από την άλλη πλευρά, πολλές φορές στις τοπικές κοινωνίες ανατράπηκαν οι επίσημες υποψηφιότητες. Με αυτή την λογική είπαμε ότι δεν θα δώσουμε επίσημη στήριξη ή χρίσμα. Η ΝΔ θα εκφράσει τη άποψή της ότι αυτή η υποψηφιότητα μπορεί να προχωρήσει γιατί εκφράζει τις αρχές της ΝΔ.

  • Η αντιπολίτευση έχει θέσει ψηλά στην πολιτική ατζέντα όλα τα θέματα που αφορούν τη δημόσια Παιδεία κατηγορώντας την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ότι προωθεί την εκχώρησή της στους ιδιώτες. Εσείς τι απαντάτε;

  Σας είπα και προηγουμένως ότι δυστυχώς η αντιπολίτευση και μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μείνει «κολλημένη» σε επίπεδο εύκολων εντυπώσεων και παλαιών «τσιτάτων». Η πραγματικότητα όμως την διαψεύδει καθημερινά. Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όλοι εφαρμόζουμε την εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για παροχή δωρεάν και αναβαθμισμένης δημόσιας εκπαίδευσης και κατάρτισης για όλους. Ως παράδειγμα θα σας θυμίσω τι προδίκαζε η αντιπολίτευση το καλοκαίρι, μόνο στα θέματα αρμοδιότητάς μου. Διαψεύσθηκε σε όλα αφού φέτος η συμμετοχή των σπουδαστών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη, κατά 60% μεγαλύτερη από ότι τα προηγούμενα χρόνια . Για πρώτη φορά μάλιστα φέτος, όποιος θέλει χωρίς καμία διάκριση, φοιτά εντελώς δωρεάν στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., όπου παρέχεται υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Από το εξάμηνο αυτό ιδρύσαμε και λειτουργούμε πιλοτικά για πρώτη φορά στη χώρα μας δημόσια Ι.Ε.Κ ειδικής αγωγής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής, κινητικά προβλήματα και νοητικής στέρησης προσφέροντας τη δυνατότητα να αποκτήσουν δεξιότητες σε καινοτόμες ειδικότητες. Παράλληλα προσθέσαμε και μια τρίτη επιλογή σε όλους τους νέους οι οποίοι τελειώνουν το Γυμνάσιο ώστε να μπορούν εκτός από το συνεχίσουν στον Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο τις σπουδές τους, να μπορούν εάν θέλουν να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση εντελώς δωρεάν στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης. Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, που μέσα σε δύο έτη παρέχουν ισότιμο απολυτήριο με αυτό του Γυμνασίου όχι μόνο εφέτος ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά τη λειτουργία τους, αλλά δημιουργήσαμε και νέες μονάδες ακόμα και μέσα σε σωφρονιστικά καταστήματα.
  Επιπροσθέτως, δώσαμε λύση στο πρόβλημα με τις περίπου 1.000 υποτροφίες των σπουδαστών των Δημόσιων ΙΕΚ που εκκρεμούσαν εδώ και χρόνια, εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα κονδύλια. Επιπρόσθετα επεκτείναμε και για τους σπουδαστές των Δημόσιων ΙΕΚ και ΣΕΚ το μειωμένο εισιτήριο τόσο για τη μετακίνησή τους με τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες όσο και για την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων στο Εθνικό Θέατρο. Παράλληλα, καθημερινά διευρύνουμε συνεχώς το δίκτυο των συνεργαζομένων υπηρεσιών και εταιρειών με την «Κάρτα Νέων» η οποία προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε νέους της πατρίδας μας.

  • Στις αρμοδιότητές σας ανήκει η προώθηση της Δια Βίου Μάθησης που γίνεται από τους δήμους μέσω των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης. Ποιες πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει για την αναβάθμιση των προγραμμάτων που υλοποιούνται τόσο σε αριθμό όσο και σε καινοτόμα παραγωγικά προγράμματα.

  Από την πρώτη στιγμή διοργανώνουμε ημερίδες στις 13 Περιφέρειες όλης της χώρας προκειμένου να ενημερώσουμε τις τοπικές κοινωνίες για όλα τα χρηματοδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης από το ΕΣΠΑ αλλά και το εθνικό πρόγραμμα. Παράλληλα, με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων, ανασχεδιάζουμε και δημιουργούμε νέα προγράμματα σύμφωνα με τις δικές τους τοπικές ανάγκες. Επεκτείναμε τις δράσεις μας και σε πρωτοποριακά πιλοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα που γίνονται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (γεωπονικές σχολές) για όσους θέλουν να καταρτιστούν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής (γεωργία, μελισσοκομία, κτηνοτροφία κ.λ.π) .
  Η Δια Βίου Εκπαίδευση για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι πρώτη προτεραιότητα για αυτό και είμαστε ανοικτοί να υποστηρίξουμε, με όλα τα μέσα, τις προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων.

  Επικοινωνία

   

  Δελτίο Νέων

  Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  Αγίας Σοφίας 46, Τ.Κ. 54623, Θεσσαλονίκη
  Τηλ: 2310 271510, 2310 271610
  Φαξ: 2310 270300
  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.